fbpx

video | Dodon, despre indemnizația de 560.000 de lei: „Nu știam de acești bani, dar dacă sunt prevăzuți de lege – îi voi dona”

Igor Dodon afirmă că a aflat din presă despre faptul că în bugetul de stat pentru anul 2020 este prevăzută o indemnizație în valoare de 560.000 de lei pentru expirarea mandatului de președinte. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu știam despre această sumă, pentru că noi nu am inclus-o în bugetul cheltuielilor Președinției”, a declarat Igor Dodon pentru jurnaliștii de la aif.md, după forumul Economic „Dialog pro-business”.

Potrivit lui Igor Dodon, șeful statului nu are atribuții privind distribuirea fondurilor publice, însă dacă Parlamentul va aproba indemnizația respectivă, banii vor fi donați în scopuri caritabile.

„Dacă este prevăzut așa ceva în cheltuielile pentru Președinție, oficial afirm că voi transfera acești bani pentru binefacere”, a precizat Igor Dodon.

Precizăm că, pe lângă indemnizația de 560.000 de lei pentru expirarea mandatului de președinte, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020 sunt prevăzute 35.000.000 de lei pentru activitatea Președinției, de două ori mai mult decât a avut Igor Dodon în primul său an de mandat.

Articole asemănătoare

Back to top button