fbpx

video | Chirtoacă, surprins că Eugen Doga critică strada pietonală: „Când i-am propus să numim strada în cinstea lui nu a avut nicio obiecție”

După ce Eugen Doga a declarat într-un interviu că a mers doar o dată pe strada pietonală care-i poartă numele, pentru că aleea ar fi prost construită, Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul edil al capitalei spune că va vorbi personal cu maestrul pentru a vedea în ce constă, de fapt, nemulțumirea lui. În același timp, Chirtoacă afirmă că obiecția precum că nu se merge pe piatră ca pe asflat are și o explicație: „în Europa, aceste străzi pietonale sunt făcut din Evul Mediu, iar de atunci, piatra s-a tocit, s-a șlefuit”, așa că, potrivit liberalului, va trebui să mai așteptăm câțiva ani până să ne putem plimba mai sigur pe pavajul cubic.

„O să discut cu domnia sa dacă o să am ocazia, să văd în ce exact constă nemulțumirea. Când i-am propus să fie numită strada în cinstea domniei sale, nu a avut nicio obiecție, i-am spus că e din pavaj, din piatră cubică. Am și fost cu dlui la fața locului, nu a avut nicio obiecție. De asta spun că o să merg și o să-l întreb.

Cert este că problema vine de la faptul că este singură stradă din Chișinău cu pavaj din piatră cubică. Acest pavaj este pus acum. În Europa, aceste străzi pietonale sunt făcut din Evul Mediu. De atunci, piatra s-a tocit, s-a șlefuit. Și acum ce să fac dacă la noi nu s-au făcut cu sute de ani în urmă asemenea străzi? Ea urmează să se șlefuiască. Din toată piatra care e pusă acolo, în partea de sus, în mijloc este un alt tip de piatră, și mai ascuțită decât cealaltă. Așa a fost acea partidă de piatră care s-a adus în primul lot de aprovizionare.

Că pe piatră cubică nu se poate merge ca pe asfalt sau pe beton… păi acesta e și farmecul, să avem o stradă cu acel ornament din piatră cubică. Dacă am făcut un lucru rău, nu știu. Mie mi se pare că este apreciat acest lucru în mare parte. Am văzut că lumea face poze, evenimente acolo. Dacă e atât de mare problema, se poate face o chestiune pe mijloc, un podium pe unde să se meargă în altfel de condiții, dacă e greu pe piatră cubică”, a spus Chirtoacă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Momentul poate fi urmărit începând cu minutul 31:10.

Articole asemănătoare

Back to top button