fbpx

Ce presupune noua taxă de salubrizare impusă chișinăuienilor

Noua taxă de salubrizare de 10 lei lunar, impusă chișinăuienilor începând cu 2021, va fi achitată la finele fiecărui an. La solicitarea edilului capitalei, viceprimara Inga Ionesii a venit cu precizări la acest subiect.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Conform propunerilor Ministerului Finanțelor, care au fost aprobate, urmează să fie aplicată taxa proprietarului apartamentului. Mecanismul este în proces de elaborare în comun cu FISC-ul și Agenția de e-guvernare. Această taxă este calculată lunar, dar achitată o dată în an.

Achitările se vor efectua în noiembrie, facturile vor fi emise de direcția taxe locale. Va fi după aceeași formulă cum este acum aplicat impozitul pe imobil. O să vedem dacă această taxă va fi inclusă în aceeași factură sau în alta separată”, a declarat Inga Ionesii în cadrul ședinței Primăriei.

De asemenea, viceprimara a mai adăugat că această taxă nu o dublează pe cea pentru evacuarea deșeurilor. Astfel, noua taxă este una sanitară care se achită pentru întreținerea orașului, pentru efectuarea salubrizării în parc, pe străzi, pentru amenajarea teritoriilor, ea diferă de taxa care se achită lunar pentru evacuarea deșeurilor și efectuarea curățeniei în ogradă.

Noua plată ar urma să genereze venit de circa 100 de milioane de lei la bugetul orașului. Autoritățile anunță că banii vor fi direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor, amenajarea teritoriului aferent și lucrări de renovare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button