fbpx

video | Care este rolul profesorului în era digitală? Răspunsul îl aflați din „EduTalks” – primul talk show online dedicat educației din Moldova

Astăzi, sistemul de învățământ din Singapore este considerat de mulți ca fiind unul dintre cel mai bun din lume, întrucât elevii din această țară sunt, la capitolul matematică, cu aproape 3 ani înaintea colegilor lor americani. Alții situează Finlanda în fruntea clasamentelor. Și asta, pentru că acolo nu există teste standardizate, nici școli private, nici stres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, apar mai multe întrebări: Care este modelul țării noastre? Pe ce loc ne situăm în clasamentele lumii? Cât de adaptat este sistemul nostru la necesitățile elevilor? Dar la cele ale pieței muncii? La realitățile zilei de mâine?

Centrul Educațional PRO DIDACTICA, cu susținerea Companiei Ellation, a lansat primul talk show online dedicat educației, care îți va permite să găsești răspunsuri și să pui întrebări despre și pentru educația din țară.

„Vom aduce în prim-plan directori de instituții de învățământ, profesori, studenți și alți actori, care vor împărtăși din gândurile lor. Perspectiva diferită și experiențele acestora vor provoca un dialog comunitar care va genera idei și va dezvolta strategii eficiente de promovare a unei viziuni noi în educație”, spun inițiatorii proiectului.

Edu Talks vrea să devină o sursă de inspirație pentru comunitatea educațională, gazda unor lideri și a unor soluții care funcționează deja. Scopul emisiunii este conștientizarea problemelor din domeniu, precum politicile învechite, reproiectarea curriculei, lipsa și calitatea capitalului uman.

ZUGO te îndeamnă să urmărești cel de-al doilea episod al emisiunii, în care a fost abordat rolul profesorului în era digitală și campania lansată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – „Vreau să fiu pedagog”.

Menționăm că Edu Talks va apărea în ultima zi de miercuri a fiecărei luni pe canalul de Youtube și va fi realizată în baza propunerilor comunității (crowd source de idei). Pentru aceasta, ești invitat să scrii în comentarii temele ce-ți dorești să fie discutate sau să le expediezi la adresa: miliev@prodidactica.md.

Articole asemănătoare

Back to top button