fbpx

video | Al doilea sondaj telefonic arată că Maia Sandu și Igor Dodon ar accede în turul II al prezidențialelor. Candidatul care a obținut cel mai mare scor

Al doilea sondaj telefonic realizat astăzi arată că Maia Sandu și Igor Dodon ar accede în al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Chestionarea a fost realizată de compania Intellect Group, în colaborare cu asociația SPER, la comanda unei companii private.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul cercetării au participat cetățenii Republicii Moldova. Aceștia au fost telefonați aleatoriu la numerele de telefoane fixe și mobile. Eșantionul a fost de 3650 de respondenți, din 18 raioane ale țării. La fel, a fost chestionată diaspora din UE, SUA, Federația Rusă și Transnistria. Marja de eroare a sondajului reprezintă 3%.

Dintre respondenți, 91,2 au participat la scrutin, iar 8,8% nu au mers la votare. Conform rezultatelor, Igor Dodon a acumulat 28,5 % dintre voturi, iar Maia Sandu a fost susținută de 21,5% dintre respondenți. Cei doi sunt urmați Renato Usatîi, Violeta Ivanov, Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

Precizăm că, astăzi, și asociația WatchDog, în colaborare cu Institutul pentru Politici publice, a realizat un sondaj similar, care, preliminar, arată că lidera PAS și liderul neformal al socialiștilor vor lupta în turul II, pe 15 noiembrie.

De alegeri, fii informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button