fbpx

video | „Aici e un Shanghai în continuare”. Ion Ceban a cerut demisia imediată a pretorului sectorului Botanica, găsindu-i și un înlocuitor

Primarul capitalei, Ion Ceban, a făcut o inspecție inopinată în această dimineață în sectorul Botanica din Chișinău, unde a găsit mai multe neregularități. De data aceasta, edilul nu l-a mai atenționat pe Boris Prepeliță, pretorul sectorului, ci i-a cerut demisia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban și-a exprimat nemulțumirea vizavi de evoluția lucrărilor în sectorul Botanica, menționând că mai nimic nu s-a schimbat de la ultima sa vizită, deși în nenumărate rânduri a încercat să acorde încredere Preturii Botanica.

„Este cel mai mare sector din municipiul Chișinău și au fost mai multe tentative de a acorda încredere administrației Preturii Botanica, iar în consecință lucrurile se mișcă nu așa cum ne-am fi dorit cu toții. Concluziile mele sunt nesatisfăcătoare”, a declarat Ion Ceban.

Deși edilul recunoaște că sunt anumite schimbări în ceea ce ține de salubrizare, gherete și bannere, sectorul în continuare rămâne a fi la fel de murdar.

Este un Shanghai în continuare. În sector este murdar, iar acest lucru nu poate fi tolerat mult timp. Lucrurile nu trebuie să fie întârziate, este mesajul pe care încerc să îl fiecărei administrații a sectoarelor din oraș. Solicit acum, imediat demisia pretorului sectorului Botanica. Această demisie aștept să fie prezentată până diseară. În caz contrar, pretorul va fi destituit din funcție”, a mai declarat primarul.

Totodată, Ceban a anunțat că în locul lui Boris Prepeliță, pretor interimar va fi numită Diana Guba, consilier în cabinetul primarului general al municipiului Chișinău.

Amintim că, la începutul lunii august al acestui an, în urma unei alte inspecții, Ion Ceban a solicitat ca pretorul sectorului Botanica să primească o mustrare, iar drept sancțiune să nu îi fie achitat salariul o lună. La fel ca acum, și atunci au fost depistate mai multe nereguli, printre care unele la capitolul salubrizare sau restaurarea subteranelor.

Articole asemănătoare

Back to top button