fbpx

video | Administrația unui liceu din Ungheni impune elevii să se tundă. Cum explică directoarea situația?

Tunsoarea elevilor care învață la liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni este reglementată de regulamentul intern al instituției. Conform acestuia, băieții nu au voie să poarte părul mai lung de 3 centimetri, iar dacă încalcă regula, este întocmit un proces verbal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre discipolii instituției spune ca reproșurile privind coafura au început acum doi ani. Atunci a fost elaborat un document intern care prevede că băieții care frecventează instituția nu au voie să poarte păr mai lung de 7 centimetri. Peste un timp, lungimea permisă a ajuns la 3 cm, transmite protv.md.

„În clasa șaptea ne-au citit regulamentul și diriginta mi-a zis să mă frizez. Anul acesta, pe 3 septembrie, pe scări m-a oprit directoarea. Aveam părul prins în coadă. Se uită la mine. Ce e cu freza asta? Cum îmi permit? Luni ne-au zis că toți elevii cu păr mare, prins în coada, samurai, vom fi adunați și duși la directoare ca să ni se facă proces verbal până ne va da afară”, mărturisește unul dintre elevi. 

Băiatul menționează că exteriorul lui nu le place profesorilor, iar din acest motiv ar putea să-i pună note mici. În același timp, mai mulți colegi de-ai lui s-au conformat ordinului administrației școlii și s-au tuns.

Directoarea liceului declară că părul lung îi feminizează pe băieți, iar profesorii au grijă ca acest lucru să nu se întâmple.

 „Este normă pentru baieți. Nu au dreptul sa poarte freza mai lungă de 3 cm de la piele. Este o lege a școlii. Se sancționează verbal. Nu putem sa le dăm voie la baieți să umble cu gâța împletită. Nu ar trebui să mergem spre feminizarea genului masculin”, declară aceasta. 

Cadrele didactice le-au recomandat celorlalți elevi să nu comunice cu jurnaliștii la subiect.

Articole asemănătoare

Back to top button