fbpx

video | 17 persoane, reținute în urma descinderilor la Agenția Servicii Publice. Printre suspecți, și un angajat al MAI

Descinderile de ieri efectuate la Agenția Servicii Publice (ASP) de către ofițerii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-au soldat cu 17 rețineri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre cei încătușați este un angajat al ASP, dar și un colaborator din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. persoanele reținute sunt învinuite de organizarea migrației ilegale, trecerea ilegală a frontierei de stat, șantaj, spălarea banilor, contrabandă cu mijloace financiare, confecționarea, deținerea și vânzarea documentelor oficiale false, dar și alte ilegalități.

„Infracțiunile au fost comise de către patru grupări criminale diferite. Membrii acestei grupări nu se cunoșteau, însă avea în calitate de intermediar pe un angajat al MAI. Ilegalități au fost comise nu doar pe teritoriul Republicii Moldova, dar și în Germania, Ucraina, Polonia, Slovacia, Cehia, România”, a declarat Vitalie Busuioc, șeful adjunct al PCCOCS.

Pe numele a opt persoane au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privința celorlalți membri ai grupărilor criminale urmează ca instanța să se pronunțe asupra demersurilor procurorilor. Mai multe persoane dintre cele reținute au avut anterior antecedente penale, iar alte erau date în căutare internațională.

În caz că vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare după cum urmează:

  • Organizarea migraţiei ilegale – art. 362/1 Cod penal – de la 5 la 7 ani;
  • Trecerea ilegală a frontierei de stat – art. 362 Cod penal – de la 5 la 7 ani;
  • Șantaj – art. 189 Cod penal – de la 5 la 7 ani;
  • Contrabandă de mijloace bănești – art. 248 Cod penal – de la 3 la 10 ani;
  • Spălarea banilor – art. 243 Cod penal – de la 5 la 10 ani;
  • Confecţionarea, deţinerea, vânzarea și folosirea documentelor oficiale – art. 361 Cod penal – până la 5 ani.

 

Articole asemănătoare

Back to top button