fbpx

„Vestmoldtransgaz”, oficial în calitate de operator al sistemului de transport al gazelor naturale pe întreg teritoriul R. Moldova

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat Contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale și Contractul de operare tehnică între două companii – S.R.L. „Moldovatransgaz” și S.R.L. „Vestmoldtransgaz”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceste decizii înseamnă că, începând cu data de 19 septembrie 2023, ora 00:00, S.R.L. „Vestmoldtransgaz” va fi responsabilă pentru gestionarea și funcționarea infrastructurii de transport a gazelor naturale pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În același timp, S.R.L. „Moldovatransgaz” va oferi serviciile necesare de mentenanță.

ANRE a luat această decizie în urma unor modificări legislative sau a unor circumstanțe imprevizibile de ordin juridic, tehnic sau economic care au impus necesitatea aducerii clauzelor contractuale în concordanță cu situația de fapt și de drept.

De asemenea, ANRE a retras licența eliberată anterior S.R.L. „Moldovatransgaz” pentru activitatea de transport al gazelor naturale, conform Legii nr. 108/2016.

Articole asemănătoare

Back to top button