fbpx

Usatîi așteaptă de la juriștii PAS un mecanism de dizolvarea a Parlamentului: „Dodon are planul unu, doi și trei”

Renato Usatîi așteaptă de la juriștii PAS un mecanism de dizolvarea a Parlamentului. Acesta susține că, în caz contrar, președintele va fi blocat pentru a realiza anumite acțiuni.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Usatîi a relatat într-o conferință de presă că, după părerea lui, doar prin dizolvarea Parlamentului poate di eradicată corupția, însă PAS are altă poziție. În același timp, liderul Partidului Nostru susține că Igor Dodon ar avea „planul unu, doi și trei”, fără a le menționa, însă.

„Varianta mea de a dizolva acest parlament în PMAN, bazându-mă pe articolul doi din Constituție, era varianta pe care o așteaptă toți cetățenii. Sunt ferm convins că poate fi obținută o victorie ce ține de distrugere a schemelor prin primul decret de dizolvare a Parlamentului. Dumnealor spun că au o altă poziție, să nu accepte candidatura prim-ministrului și asta ar declanșa alegeri anticipate”, a declarat Renato Usatîi.

Usatîi a precizat că nu a vorbit despre o eventuală funcție. Totodată, el a ezitat să spună dacă o va susține sau nu pe Sandu în turul doi al prezidențialelor.

Declarațiile Maiei Sandu după discuția cu Usatîi

Lidera PAS a declarat că și-a reiterat angajamentul făcut anterior public, că „va curăța Președinția, apoi Parlamentul” Aceasta a menționat că se caută metode de a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Articole asemănătoare

Back to top button