fbpx

Un premier a decedat după ce i s-a făcut rău în timpul ședinței de Guvern. A fost declarat doliu național

Premierul din Coasta de Fildeș, Amadou Gon Coulibaly, s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani. Acestuia i se făcuse rău în timpul ședinței Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amadou mai era și candidatul partidului aflat la putere în alegerile prezidențiale din octombrie, transmite BBC.

Premierul fusese timp de două luni în Franța, unde a fost monitorizat și supus unui tratament pentru probleme cardiace. La întoarcere, în timpul ședinței săptămânale a Cabinetului de miniștri, acesta s-a simțit rău. Drept urmare, a fost dus de urgență la spital, unde a decedat. În context, președintele țării, Alassane Ouattara, a declarat doliu național.

Amadou a suportat în 2012 un transplant de inimă, iar la Paris a plecat pentru montarea unui stent. Revenise joia trecută: „M-am întors să-mi reiau locul alături de președinte, pentru a continua sarcina de a dezvolta și construi țara noastră”.

E de menționat că politicianul era printre favoriții candidați la alegerile din toamnă. Astfel, observatorii cred că actualul președinte Alassane Outtara nu va avea încotro și va candida pentru un al treilea mandat. În vârstă de 71 de ani, Outtara este doctor în economie și a lucrat la FMI. Acesta este la putere din 2011, iar după șase ani în opoziție – lui i se atribuie o situație economică îmbunătățită a țării și o mai bună politică externă.

Cu toate acestea, șeful de stat a fost acuzat de adversari precum că ar fi divizat țara, mai ales că se estimează că 3000 de oameni au murit în războiul intern care a izbucnit după ce adversarul său la alegerile din 2010, Laurent Gbagbo, a refuzat să recunoască rezultatul scrutinului – asta până trupele loiale actualului președinte l-au arestat pe Gbagbo (în aprilie 2011).

Articole asemănătoare

Back to top button