fbpx

Un deputat propune înăsprirea legislaţiei, după accidentul de la Stăuceni cu implicarea a doi ciclişti minori

Accidentul în care au fost implicați doi minori, membri ai Federației de Ciclism din Moldova a ajuns în vizorul deputaţilor. Deputatul PAS, Radu Marian afirmă că a discutat cu reprezentanţii Ministerului de Interne despre necesitatea accelerării informării despre regulile de comportament a șoferilor în raport cu bicicliști și invers.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am discutat astăzi cu reprezentanții MAI despre necesitatea de a accelera de informarea despre aceste regulile de comportament a șoferilor în raport cu bicicliști și invers. Comunitatea bicicliștilor trebuie să participe și ea la acest efort de informare. Primăria trebuie și ea să fie mai serioasă în atitudinea sa față de bicicliști, încă n-am văzut vreo pistă de bicicliști în Chișinău construită/amenajată normal pe lângă carosabil”, a scris Radu Marian.

Parlamentarul afirmă că trebuie întreprinse mai multe acţiuni astfel ca bicicliştii şi pietonii să se simtă în siguranţă.

„Autoritățile centrale, primăria, șoferii și bicicliștii, toți trebuie să facă aceste acțiuni. În toamnă a fost aprobată o hotărâre de guvern care reglementează în premieră modul în care trebuie să se comporte șoferii atunci când trec pe lângă un biciclist, de ex. ce distanță trebuie să respecte șoferul atunci când e în depășire. Dar este evident că informarea despre aceste noi reguli nu e suficientă”, se mai menționează în postare.

Amintim că, unul dintre băieții loviți de o mașină la Stăuceni, s-a stins din viață. Băiatul se afla în comă de două zile.

Acesta era internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Viaţa celuilalt copil este în afara oricărui pericol, acesta fiind în continuare internat la spitalul de Copii „Valentin Ignatenco”.

Șoferul care a spulberat pe șosea minorii, a fost plasat în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată joi, 23 februarie, de magistrații Judecătoriei Ciocana. Bărbatul urmează să își petreacă următoarele 30 de zile în Penitenciarul numărul 13.

Amintim că tragedia a avut loc marți, 21 februarie, la ora 16.45. Un şofer a efectuat o manevră de depăşire, în timpul căreia a lovit doi bicicliști minori care se deplasau regulamentar și fiind echipaţi corespunzător.

Copilul care a decedat era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022 (categoria de vârstă 2010-2011)

Oamenii legii investighează cazul.

Articole asemănătoare

Back to top button