fbpx

Băieţii accidentaţi lângă Stăuceni sunt campioni ai R. Moldova la ciclism. Care este starea lor

Cei doi ciclişti care au fost implicaţi în accidentul din data de 21 februarie din apropierea localităţii Stăuceni studiază la Școala Sportivă de Ciclism şi participă la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. Precizările au fost făcute de Federaţia de Ciclism din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

 „Ambii sportivi sunt în viață și se află la spital. Starea unuia dintre ei este evaluată ca fiind gravă, acesta se află în comă. Al doilea sportiv s-a ales cu o comoție cerebrală și cu clavicula fracturată. Unul dintre aceștia este campion, iar celălalt – vicecampion”, se menţionează într-un comunicat al Federației de Ciclism din Republica Moldova.

Membrii Federației, dar și președintele acesteia, Igor Șorin fac apel către Poliţie, Ministerul de Interne, autoritățile Chișinăului, Guvernului Republicii Moldova să acorde atenție acestui accident și să ia măsuri. De asemenea, solicită tuturor automobiliștilor să respecte regulile de circulație și să fie atenți la drum.

Vicedirectorul spitalului de Copii „Valentin Ignatenco”, Vitalie Mihalcean susţine că în prezent, bicicliştii de 12 ani sunt internaţi în secţia de reanimare. Viaţa unuia dintre pacienţi este în afara oricărui pericol. În cazul celui de-al doilea băiat, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supraveţuire.

Amintim că tragedia a avut loc marți, 21 februarie, la ora 16.45. Un şofer a efectuat o manevră de depăşire, în timpul căreia a lovit doi bicicliști minori care se deplasau regulamentar și fiind echipaţi corespunzător. Oamenii legii investighează cazul.

Articole asemănătoare

Back to top button