fbpx

Un copil de 10 ani ar fi fost agresat de o taxatoare din capitală pentru o neînțelegere legată de limbă. Reacția RTEC

update: Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă internă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Menționăm că a fost luată legătura cu mama copilului. RTEC a înăsprit sancțiunile pentru abaterile disciplinare admise de către conducătorii și conductorii de troleibuz, a intensificat instruirile acestora și nu tolerează un comportament agresiv și deviant din partea angajaților”, a precizat RTEC.

Știrea inițială:

O mamă indignată a relatat recent experiența trăită de fiul ei într-un troleibuz din Chișinău. Într-o postare pe rețelele sociale, femeia a descris cum copilul ei în vârstă de 10 ani ar fi fost supus unui tratament brutal din partea taxatoarei de la bord.

Evenimentul neplăcut ar fi avut loc în jurul orei 18.34 în troleibuzul cu ruta Nr4, pe traseul Strada Independenței colț cu Hristo Botez, în direcția spre Grădina Botanică.

Conform mărturiei mamei, copilul s-a blocat când taxatoarea i s-a adresat în limba rusă și a răspuns că nu cunoaște această limbă. În acel moment, situația a escaladat rapid, iar taxatoarea l-a apucat de tricou și de mână, forțându-l să părăsească vehiculul.

„Plângând, pe alocuri speriat si nervos si-a sunat bunicii, după care m-au sunat si pe mine. Sincer sunt șocată de cruzime, sălbăticie, cum si-a putut permite sa aplice forța asupra unui copil. Plus cine îl cunoaște pe Sebastian știe ca e un copil liniștit, nu își permite sa răspundă înapoi. El nu și-a dat seama ca îi cere bani pentru călătorie, avea bani la el si era gata sa achite, dar s-a blocat când a fost întrebat într-o alta limbă”.

Mama, aflată în prezent în afara țării, susține că a luat inițiativa de a înainta o plângere către Regia Transport Electric Chișinău prin adresa de e-mail.

Contactată de ZUGO.md, Î. M. „Regia Transport Electric” susține că s-a autosesizat și urmează să întreprindă toate măsurile necesare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button