fbpx

Un antrenor de la o școală de tenis din capitală, cercetat penal pentru hărțuirea sexuală a unei minore

Un dosar penal a fost inițiat împotriva unui antrenorul de la Școala Sportivă Republicană Specializată de Tenis din Chișinău, acuzat de hărțuire sexuală împotriva elevei sale de 15 ani.  Poliția l-a reținut pe bărbat pentru 72 de ore. Bărbatul a pledat vinovat, dar arestul nu a fost prelungit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mama minorei a relatat detalii pentru portalul realitatea.md:

„Pe 27 mai, seara, antrenorul i-a scris un mesaj ca să vină la școală, că acolo nu mai este nimeni, și că trebuie să discute. A plecat, deși inițial ne-a spus că pleacă la magazin. A venit acasă în jurul orei 21:00, plânsă, și ne-a povestit ce i s-a întâmplat.  Ne-a spus că antrenorul a chemat-o să discute într-o cameră de odihnă, i-a propus să bea alcool, vodkă, iar ulterior a început să o atingă. La un moment dat, fiica mea a observat că s-a deschis ușa de la biroul în care se aflau: venise un alt antrenor din școală, atunci fata a profitat de moment a fugit”, a declarat mama victimei.

Femeia spune că a aflat din conversații că bărbatul a mai încercat să o seducă pe fiica ei.

„După ce am aflat toate aceste lucruri am mers la directorul instituției, însă dumnealui a spus că sunt minciuni și că așa ceva nu poate să fie”, spune femeia.

„Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat directorul școlii, Ion Tcaci.

Poliția l-a reținut pe suspect pentru 72 de ore. Bărbatul a pledat vinovat.

„A fost inițiată o cauză penală în legătură cu acest caz. Minorul va fi interogat în condiții speciale, după care materialul va fi predat instanței de judecată. Poliția l-a reținut pe suspect pentru 72 de ore, însă instituția judiciară nu a prelungit arestul pe motiv că bărbatul a pledat vinovat”, a declarat Diana Fetco, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție.

Articole asemănătoare

Back to top button