fbpx

Un angajat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova, declarat persoană indezirabilă. Vasnețov, convocat la MAE

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe  în contextul în care ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat din nou astăzi, 19 martie, la Ministerul Afacerilor Externe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești. În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, a declarat MAE.

Amintim că ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat și în dimineața zilei de 12 martie la Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău. Diplomatului rus i s-a comunicat că Republica Moldova dezaprobă decizia Moscovei de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană, în contextul scrutinului din Rusia.

După întrevedere, ambasadorul a declarat că hotărârea vine ca un răspuns la solicitarea mai multor locuitori din stânga Nistrului, cu cetăţenie rusă, de a le fi asigurat dreptul la vot.

Articole asemănătoare

Back to top button