fbpx

Ultimul cuvânt îi aparține lui Năstase? Reacția socialiștilor, după ce PAS le-a cedat funcția de speaker al Parlamentului

Imediat după hotărârea luată de PAS de a vota pentru un Guvern ACUM, pentru un speaker PSRM și pentru pachetul de legi de dezoligarhizare, PSRM a venit cu o reacție prin care salută inițiativa membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La scurt timp după anunțul făcut de PAS în legătură cu decizia pe care au luat-o la Consiliul Politic Național, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a făcut o postare pe pagina de Facebook prin care laudă atitudinea membrilor partidului condus de Maia Sandu, declarând că acum împart scopuri comune.

„PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului. Menționăm faptul că această abordare constructivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri, pe 4 iunie 2019”, scrie PSRM.

De asemenea, socialiștii au menționat că, actualmente, PSRM și PAS nu au un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Astfel, Partidul Socialiștilor își exprimă speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA).

Totodată, la decizia neașteptată a Partidului Acțiune și Solidaritate a reacționat și partenerul formațiunii în cadrul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a convocat Consiliul Politic Național al PPDA.

Articole asemănătoare

Back to top button