fbpx

Ultima zi a Festivalului BITEI. Ce spectacole ne-au pregătit actorii pentru duminică

Duminică, 4 iunie, în ultima zi a Festivalului BITEI, la ora 16.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, se va juca spectacolul Balada despre Narayama după ShichiroFukazawa, în regia lui YukioSekiya de la Gekidanichikyo-Hachimaru 1980 Theatre Company (Japonia) – un spectacol care ne va transfera în Evul Mediu al Japoniei, într-un sat sărac situat în munți, unde oamenii ajunși la vârsta de 70 de ani, trebuie să meargă pe Muntele Narayama pentru a-și accepta propria moarte. Iar la ora 18.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, va avea loc spectacol muzical Lupii lui Calancea prezentat de Alex Calancea Band. Într-un show total, Lupii lui Calancea vor crea o explozie de emoții, trecând publicul de la râs la plâns, prin fior și uimire. După acest spectacol, la ora 20.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, va avea loc ceremonia de închidere a Festivalului BITEI 2023 (ediția a XIII-a).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ora 16:00
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

BALADA DESPRE NARAYAMA
după Shichiro FUKAZAWA
Regia: Yukio SEKIYA
Gekidanichikyo-Hachimaru 1980 Theatre Company / Japonia

În Evul Mediu al Japoniei, într-un sat sărac situat în munți, oamenii ajunși la vârsta de 70 de ani trebuie să meargă pe Muntele Narayama pentru a-și accepta propria moarte. O cunoaștere tristă necesară pentru supraviețuire.
Orin, o femeie de 69 de ani, poftește în casă pe noua soție a fiului ei evlavios, Tatsuhei, și este gata să urce pe Narayama, dar singurul ei disconfort sunt dinții ei. În satul înfometat, a avea dinții sănătoși este considerat o rușine. Cu trei zile înainte de venirea celui de-al 70-lea an al lui Orin, ea pleacă pe ascuns spre vârful muntelui, purtată pe spatele lui Tatsuhei.

Distribuția:ChiakiMizui, IppoFujikawa, HiroyukiKambara, RyojiOta, MihokoShimizu, KentoKatagiri, MahoSekine, YukoUeno, AsamiMitsuki, YoshiyukiShibata, MasahiroTotani, TatsuyaKinomura, TakayoYamamoto.

Ora 18:00
Teatrul Național „Eugène Ionesco”

LUPII LUI CALANCEA
(spectacol muzical)
Alex Calancea Band / Republica Moldova

Proiectul Lupii lui Calancea s-a născut în 2017 din pasiunea pentru folclorul autentic românesc, cu scopul de a aduce în prim plan baladele, motivele și poveștile haiduciei pe ritmuri moderne.
Într-un show total, Lupii lui Calancea creează o explozie de emoții, trecând publicul de la râs la plâns, prin fior și uimire.

Distribuția:Alexandrin Calancea, Cristian Ursache, Vitalie Toderașcu, Dumitru Neculiseanu, Andrei Oncea, Serghei Ivanov, Serghei Petrenco.

Ora 20:00
Teatrul Național „Eugène Ionesco”

CEREMONIA DE ÎNCHIDERE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL
AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a
(BIENALA TEATRULUI NAȚIONAL „EUGÈNE IONESCO”)

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon:(022) 233833 / 079233833) sau pe iTicket.md.
Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

Articole asemănătoare

Back to top button