fbpx

ultima oră | Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Hotărârea a fost luată vineri, 15 octombrie, de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, care au respins cererea avocaților de eliberare a acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătorii au respins și contestația procurorilor, care au cerut schimbarea măsurii preventive în arest.

„Știm cu toții că a fost emisă încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe 8 octombrie curent. Ulterior, aceasta a fost contestată cu recurs atât din partea apărării, cât și de mine ca procuror. Prin încheierea de astăzi a Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, ambele recursuri au fost respinse: atât a părții apărării, cât și a procurorului. Respectiv, încheierea Judecătoriei Ciocana rămâne în vigoare”, a declarat la ieșirea din sala de judecată, procurorul responsabil de caz, Victor Furtună.

Amintim că vineri, urma să fie examinat la Curtea de Apel (CA) Chișinău, recursul împotriva sentinței de arest la domiciliu a procurorului general suspendat.

Avocații lui Stoianoglo au contestat la CA Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată și procurorul de caz, Victor Furtună, a contestat decizia primei instanței, cerând arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo este urmărit penal pe cinci capete de acuzare, pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Vezi și: Stoianoglo, în sala de judecată: „Toată lumea până acum a trăit cu stereotipuri. Până la mine nimeni nu a mișcat un deget”

Articole asemănătoare

Back to top button