fbpx

Stoianoglo, în sala de judecată: „Toată lumea până acum a trăit cu stereotipuri. Până la mine nimeni nu a mișcat un deget”

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a făcut primele declarații din sala de judecată. Acesta susține că „toată lumea a trăit până acum cu stereotipuri”, iar „până la el, nimeni nu a mișcat un deget”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Stoianoglo, sistemul a rămas fără „procurori adevărați”, iar în acest context i-a numit pe Iurie Perevoznic, Ion Caracuian și Serghei Gavajuc. Totodată, acesta a adăugat că persoanele vizate au demisionat din „bun-simț”, și nu din cauza presiunilor.

„Toată lumea până acum a trăit cu stereotipuri: Stoianoglo a eliberat bandiții. Când întreb pe cine am eliberat, toți tac, nu pot da niciun nume, spun despre Platon. Iar despre Platon putem vorbi separat…

Spuneți-mi vă rog, am preluat funcția de procuror general în 2020, de ce din 2016 până în 2020 nimeni nu a investigat acest dosar?

Pe timpul lui Stoianoglo, în acest dosar, s-au făcut sute de acțiuni procesuale. Sute! Au fost audiați zeci de oameni. Până la mine nimeni nu a mișcat un deget”, a declarat procurorul suspendat.

Stoianoglo a declarat că în spatele reținerii sale ar fi beneficiarii de pe urma furtului miliardului: „În spatele dosarului meu stau oameni cointeresați, în primul rând sunt beneficiarii furtului miliardului a căror interese coincid cu interesele actualei clase politic”. 

Acesta și-a exprimat și nedumerirea cu privire la participarea socialiștilor la ședințele de judecată, afirmând că nu îi cunoaște. Totodată, Stoianoglo a declarat că și-a dorit să construiască relații de muncă cu președinta Maia Sandu.

„În cadrul Consiliului Suprem de Securitate niciodată nu am abordat subiecte despre securitate, doar despre anumite dosare penale cu care nici președintele, nici alți membri nu au nicio legătură”, a spus Stoianoglo.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a ajuns la Curtea de Apel (CA) Chișinău, acolo unde este examinat astăzi recursul împotriva sentinței de arest la domiciliu a procurorului general suspendat.

Avocații lui Stoianoglo au contestat la CA Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Între timp, în fața Curții de Apel, reprezentanții socialiștilor au organizat un protest, cerând eliberarea lui Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button