fbpx

ultima oră | Nicolae Furtună a demisionat din funcția de șef al ANSP

După declarația controversată de ieri, pentru care a fost astăzi criticat, dar și care a provocat un protest, Nicolae Furtună a anunțat că-și dă demisia din funcția de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost laută după ce premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință. În cadrul întrevederii, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă.

S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.

Conform unui comunicat, premierul a apreciat profesionalismul lui Furtună și i-a mulțumit pentru munca și efortul depus, în calitatea sa de manager al ANSP, într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare, interimatul funcției de director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc.

Amintim că, puțin mai devreme, Nicolae Furtună a adresat scuze publice pentru declarația de ieri, făcută la o emisiune de la TVR.

Articole asemănătoare

Back to top button