fbpx

Ucraina: „R. Moldova transformă recuperarea regiunii transnistrene în proces politic. Este o mare greșeală”

„Republica Moldova a elaborat recent un document în care propun pași concreți pentru recuperarea regiunii transnistrene în următorii 7 ani.” Declarația aparține secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei Alexei Danilov, făcută în cadrul unui interviu pentru Interfax.ua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Trebuie să decideți asta o dată, dar, când transformați situația într-un proces politic, deoarece acolo există alegători, este o mare greșeală,” a declarat Danilov.

Amintim că acum câteva zile, și fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei Ilya Ponomareov, a declarat într-un interviu că principalul motiv care determină existența Transnistriei este de ordin financiar, o gaură neagră unde se face contrabandă, scheme financiare, scheme energetice, iar dacă nu ar fi fost toate astea această istorie era de mult închisă.

Ilya Ponomareov consideră că atunci când nu va mai exista regimul Putin aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea foarte rapid.

Citește și: Igor „Strelkov” Ghirkin, fost comandant al separatiștilor: „Transnistria e condamnată la înfrângere și ocupație, dacă inamicul atacă”

Articole asemănătoare

Back to top button