fbpx

Trimiși în judecată pentru transmiterea unui apartament către un fals moștenitor

Patru persoane au fost trimise pe banca acuzaților după ce au împiedicat transmiterea în moștenire a unui apartament din Chișinău în valoare de 800 de mii de lei. Acestea au organizat intrarea în proprietate de către un fals moștenitor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate precizează că învinuiții sunt trei femei și un bărbat din Chișinău, cu vârste cuprinse între 37 și 67 de ani. Printre aceștia se numără și femeia cu rol de organizator și beneficiar al escrocheriei – cetățean al Moldovei și Rusiei cu studii superioare, cu vârsta de 63 de ani.

Aceasta o cunoștea pe victima în vârstă de 83 de ani încă din perioada în care tatăl ei avea o relație de concubinaj cu proprietara apartamentului. Unicul potențial moștenitor legal al apartamentului era nepotul bătrânei, care însă în acea era în închisoare.

Cu ceva timp înainte de decesul proprietarei, în primăvara lui 2021, femeia cu rol de organizator, care periodic o vizita, a intrat în posesia actelor de identitate ale acesteia și le-a tăinuit. Astfel, proprietara a fost în imposibilitate să perfecteze testamentul de moștenitor pentru nepot.

În schimb, la două luni de la decesul proprietarei, femeia de 63 de ani i-a convins pe ceilalți trei învinuiți să accepte calitatea de martori ai scrierii testamentului în numele proprietarei, cu o dată anterioară decesului ei, dar cu semnătura imitată a acesteia.

Acum, asupra apartamentului și conturilor bancare ale învinuitei este aplicat sechestru. Anterior, învinuita cu rol de organizator a fost plasată în arest la domiciliu, măsură care a rămas în vigoare până în prezent.

Potrivit legii, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 7 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button