fbpx

Trei procurori, un șef de penitenciar, șase primari și un șef din Poliție – supuși controalelor sau amendați de ANI

Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) a emis, în perioada 12-17 octombrie, trei procese verbale cu privire la contravenție în privința a doi procurori din Procuratura municipiului Chișinău și a unui procuror din Procuratura raionului Râșcani. Câte o cauză contravențională a fost pornită pe numele unui șef de penitenciar, a unui consilier din Consiliul municipal Chișinău și a unui primar din raionul Criuleni pentru nedepunerea/depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspectorii de integritate au inițiat controale pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești și alți trei primari din raioanele Cahul, Telenești și Ștefan Vodă.

La fel, a fost inițiat controlul averii a unui primar din raionul Criuleni, iar în privința unui primar din raionul Basarabeasca au fost pornite verificările pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 8250 de lei, anunță instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, au fost inițiate în total 10 controale pentru:

Avere – primarul satului Corjova, raionul Criuleni;

Conflict de interese – șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești, un primar din raionul Cahul, un primar din raionul Telenești, un primar din raionul Ștefan Vodă, un director de grădiniță din Călărași și un director de gimnaziu din Drochia;

Incompatibilități – un angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, un primar din raionul Basarabeasca, un viceprimar din raionul Ialoveni.

Au fost pornite în total șase cauze contravenționale pentru:

Nedepunere sau depunerea tardică a declarațiilor de avere și interese personale – un șef de Penitenciar, un primar din raionul Criuleni, un consilier din municipiul Chișinău, un funcționar public din raionul Căușeni, un polițist din raionul Râscani, un consilier raional Glodeni.

Totodată, au fost întocmite patru procese verbale cu privire la contravenție:

Nedepunere sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale – trei procurori și un consilier local.

Au fost emise trei acte de constatare:

Incompatibilități – un consilier local din raionul Soroca;

Conflict de interese – in primar din raionul Telenești și un director de gimnaziu din raionul Telenești.

Back to top button