fbpx

Peste 6000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada alegerilor. Acțiunile pe care le vor întreprinde oamenii legii

Peste 6000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada alegerilor. Printre acțiunile pe care urmează să le întreprindă aceștia, este atât monitorizarea situațiilor la secțiile de votare ți în preajma lor, cât și în întreaga țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se va monitoriza distanța socială, utilizarea echipamentelor de protecție și se va fluidiza accesul votanților în secții. După finalizarea procesului de vot, va fi restricționat accesul persoanelor străine în încăperile unde se efectuează numărarea voturilor, iar oamenii legii vor escorta transportarea materialelor de consiliile electorale de circumscripție și se va asigura paza secțiilor de votare unde se vor păstra buletinele până la numărare.

Totodată, pe 1 noiembrie, între orele 7:00 – 21:00, va fi verificată deplasarea mijloacelor de transport cu o capacitate mai mare de opt locuri și a curselor regulate. Măsura este luată în contextul deciziei emise de CEC, care a interzis transportarea în masă a votanților pe 1 noiembrie.

Poliția a fost deja sesizată despre mai multe încălcări, inclusiv deteriorarea afisajului electoral, calomnii și injurie. Actualmente, Poliția investighează o presupusă falsificare a listelor de intenție de participare la vot în Federația Rusă, dar și bănuieli despre presupuse intenții de corupere a alegătorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button