fbpx

Tot mai mulți copii refugiați din Ucraina sunt încadrați în școlile din R. Moldova: Numărul acestora

Un număr de 1665 de copii refugiați din Ucraina învață în școlile din Republica Moldova. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) la ședința Grupului de lucru în domeniul educației, creat ca răspuns la criza refugiaților din țara vecină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent, în țara noastră au ajuns 43 457 de minori refugiați din Ucraina. 1665 dintre aceștia au fost încadrați la studii în 229 de școli din țara noastră. 441 de copii au statut de elevi, iar 724 de audienți. Ei beneficiază de aceleași condiții. Totodată, 160 de copii învață în limba română, iar 1005 – în rusă. În instituțiile de educație timpurie sunt încadrați 702 copii din țara vecină.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu a opinat că este necesară mobilizarea tuturor resurselor pentru ca toți copiii să beneficieze de acces deplin la educație, respectând dreptul lor primordial.

Membrii Grupului de lucru au precizat că Planul de acțiuni pentru anul 2023 este în proces de definitivare și urmează ca la următoarea ședință să fie aprobat. Fiecare dintre părți urmează să prezinte propriile propuneri și acțiuni, astfel încât Planul să acopere toate necesitățile copiilor din familiile refugiate din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button