fbpx

Tomograf computerizat de ultimă generație, instalat la primul centru primar de AVC

Pacienții cu accident vascular cerebral din raionul Căușeni au acces la investigații de tomografie computerizată mai aproape de casă, într-un spațiu renovat cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru”, desemnat ca centru pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu accidente cerebro-vasculare acute, a renovat spațiile destinate instalării unui tomograf computerizat de ultimă generație. Lucrările de reparație au avut loc în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM.

Renovarea sălilor respective a constat în demolarea unor pereți despărțitori, replanificarea încăperilor (sala de așteptare, spațiul în care este amplasat tomograful, cabinetul medicului, cabinetul de unde este dirijat procesul și se prelucrează informația); demolarea tâmplăriei vechi și a pardoselilor; instalarea ușilor; grunduirea, tencuirea și vopsirea pereților; montarea tavanelor suspendate; lucrări de ventilare și condiționare a aerului; montarea echipamentelor pentru iluminare și a dispozitivelor de telecomunicații etc.

În cadrul vizitei de monitorizare a proiectului investițional, reprezentanții CNAM au constatat că toate lucrările prevăzute în contract au fost finalizate și efectuate în corespundere cu prevederile proiectului și procesele-verbale de recepție a lucrărilor executate.

Valoarea totală a proiectului este de circa 2 milioane 347 de mii de lei, dintre care 2 milioane reprezintă contribuția CNAM.

Crearea condițiilor pentru efectuarea investigațiilor de tomografie computerizată contribuie la creșterea calității asistenței medicale acordate pacienților cu accidente vasculare cerebrale acute, traumatisme severe și tumori. Persoanele în stare critică vor avea acces la o metodă performantă de diagnostic aproape de locul de trai. În cadrul SR Căușeni va fi acordată asistență calificată persoanelor cu accident vascular cerebral din trei raioane – Căușeni, Ștefan Vodă și Slobozia.

Articole asemănătoare

Back to top button