fbpx

Toate cele 139 de secții de votare pentru moldovenii din diasporă au permisiunea de a activa

Toate cele 139 de secții de votare din străinătate au primit permisiunea de a activa. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe (MAEIE), Oleg Țulea, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful de la MAEIE a precizat că pentru toate secțiile de votare au fost identificate spații corespunzătoare, astfel încât cetățenii țării noastre să își poată exercita dreptul la vot în condiții de maximă siguranță. La fel, ministrul a menționat că de la autoritățile țărilor-gazdă s-au solicitat informații referitor la restricțiile în vigoare, iar misiunilor noastre diplomatice li s-au impus măsurile împotriva COVID-19.

Precizăm că, ieri, 29 octombrie,  incertă situația referitoare la permisiunea de a organiza scrutinul în Irlanda. În această dimineață, însă, s-a aflat că moldovenii stabiliți în această țară își vor putea exercita dreptul de a lege.

Totodată, moldovenii din mai multe țări, inclusiv Franța, Spania și Portugalia vor avea nevoie de documente justificative pentru a se deplasa la secțiile de votare. Acestea pot fi găsite pe paginile oficiale ale misiunile diplomatice.

Articole asemănătoare

Back to top button