fbpx

Suedia oferă peste 5 milioane de euro Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei pentru asistență legată de apărare

Suedia alocă peste 5 milioane de euro în scopuri de apărare Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, informează într-un comunicat Ambasada Suediei de la Chișinău. Din această sumă, Republica Moldova și Georgia vor beneficia de câte aproximativ 445 de mii de euro. Anunțul a fost făcut de Ambasada Suediei la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sprijinul este oferit prin diverse fonduri NATO și va fi folosit pentru deminare, managementul crizelor, securitate cibernetică și instruire.

Potrivit Ambasadei Suediei la Chișinău, banii donați Moldovei vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente, instruire și pentru sprijinirea reformelor.

Banii destinați Ucrainei vor fi utilizați pentru proiecte care au fost deja decise, dar care nu au finanțare, de exemplu prin achiziționarea de echipamente de apărare, combustibil, echipament medical, deminare și alte echipamente militare de antrenament.

Banii oferiți Georgiei vor fi direcționați către proiecte în domenii precum managementul crizelor, securitatea cibernetică, partajarea informațiilor, canalele de comunicare sigure și abilitățile de inginerie.

Articole asemănătoare

Back to top button