fbpx

studiu | Îți petreci serile de weekend la o bere cu prietenii? Află ce se întâmplă dacă bei mai mult de patru halbe

Un studiu recent a demonstrat că alcoolul consumat în tinerețe oprește dezvoltarea creierului. Efectul negativ poate surveni în urma a patru beri consumate zilnic. De asemenea, o altă cercetare arată că vinul poate provoca până și cancer. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților. Unii oameni de știință se tem că aceste efecte s-ar putea transmite și generațiilor următoare.

Experții din cadrul unei universități americane au constatat că un număr depășit de patru beri pe zi împiedică creierul la dezvoltare cu 47 la sută.

Experimentele au fost realizate cu ajutorul unor macaci, o specie mică de maimuță a căror creier se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Doar că, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică anual, transmite digi24.ro.

Un grup de cercetători din Marea Britanie au descoperit că persoanele care beau o sticlă de vin pe săptămână se expun unui risc cu 1,4% mai mare să dezvolte un cancer. Același efect apare și în cazul oamenilor care fumează până la zece țigări în aceeași perioadă de timp

Articole asemănătoare

Back to top button