fbpx

Stabilită în Marea Britanie, dar cu inima acasă. O familie de moldoveni a dăruit o ambulanță locuitorilor din satul de baștină

Deși sunt la sute de kilometri distanță față de țară, nimic nu-i împiedică să-și manifeste iubirea și dorința de a crea condiții mai bune pentru rude și vecinii de acolo. E vorba de soții Cojan – familia de moldoveni care a dăruit o ambulanță satului de baștină – Colibaşi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stabiliți în Marea Britanie deja de 16 ani, cei doi soți au muncit mult pentru ca acum să se bucure de succesul unei firme de asamblare a maşinilor. Și – chiar de a trecut mai mult de un deceniu de când nu mai merg frecvent pe străduțele din sat – ei revin periodic acasă și mereu sunt cu inima la binele celor din Colibași, scrie trm.md.

Astfel, moldovenii au hotărât să doneze satului o ambulanţă de producţie engleză, dotată cu utilaj modern. Vehiculul a fost dăruit Primăriei de Ziua Diasporei, iar de serviciile acestuia vor beneficia în jur de 11.000 de oameni.

„Ăsta este un prim ajutor, care poate să ajute şi să salveze foarte mulţi oameni, desigur că nu o să ajute doar colibăşenii, dar o să meargă pe tot malul Prutului, nu numai că o donăm şi atâta tot, dar ne luăm responsabilitatea de a o asigura cu piese dacă se strică ceva, de a o întreţine şi pe parcurs”, zice Aliona Cojan, pentru sursa citată.

Cei din localitate s-au arătat încântați de gestul nobil care le va fi de mare folos de acum încolo.

„Este un gest foarte frumos din partea consătenilor noştri, le mulţumim foarte mult, avem o ambulanţă performantă, au dat ajutor satului”, spune pentru sursa citată o locuitoare din Colibaşi.

Articole asemănătoare

Back to top button