fbpx

„Spuneți generațiilor viitoare că ei au făcut jertfa supremă pentru țară!”. Astăzi, la Chișinău sunt comemorați ostașii căzuți în războiul de pe Nistru

Astăzi, la 27 de ani de la începutul luptelor pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, care s-au desfășurat pe Nistru, la Chișinău are loc un Marș al Memoriei, urmat de un miting.

La primele ore ale dimineții, în toate bisericile au fost ținute slujbe religioase în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă. După depunerea de flori la momenumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, participanții vor porni în marș din Piața Marii Adunări Naționale către Complexul Memorial Eternitate, unde este organizat un miting de comemorare a eroilor căzuți în luptă, cu participarea autorităților de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform tradiției, după miting, veteranii de război vor avea parte de o masă de pomenire, unde vor fi serviți cu „terci ostășesc”.

În acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute au fost răniți. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.

Articole asemănătoare

Back to top button