fbpx

sondaj | Trei partide ar ajunge în Parlament în cazul unor noi alegeri. PSRM și PD ar acumula cele mai multe voturi

În eventualitatea alegerilor anticipate, situația politică din Parlament nu se va schimba esențial. O spun rezultatele celei mai recente cercetări sociologice, care arată că doar 3 partide ar urma să ajungă în legislativ. Este vorba de PSRM, PD și Blocul ACUM, care ar accede în Parlament cu cel mai mic număr de mandate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca și după ultimele alegeri, cei mai mulți deputați vor fi cei ai Partidul Socialiștilor, care ar fi susținut de 27,3% din numărul total al participanților la sondaj și 38,4% dintre cei deciși.

Pe locul doi va fi Partidul Democrat, creditat cu încredere de către 16,9% din eșantionul total și 23,8% dintre alegătorii cu opțiune de vot clară.

Pentru Blocul ACUM ar vota 16,7% dintre participanții la sondaj și 23,5% dintre cei deciși.

Sub pragul electoral se situează Partidul Șor, pentru care ar vota 4,1% dintre participanții la studiu. Dacă e să ținem cont de opțiunile moldovenilor deciși, pentru formațiunea condusă de Ilan Șor ar vota 5,8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-10 mai, pe un eșantion de 1189 de respondenți, iar marja de eroare este de +/- 3 la sută.

Articole asemănătoare

Back to top button