fbpx

Șoferița de troleibuz, care a tamponat-o mortal pe Anastasia pe trecerea de pietoni la Ciocana, și-a recunoscut vina

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana și-a recunoscut astăzi vinovăția în prima ședință de judecată. Ea riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport. Femeia solicită o procedură simplificată a procesului. Acest lucru ar permite reducerea sentinței cu o treime, scrie jurnaltv.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În debutul ședinței de judecată, avocatul inculpatei a cerut atragerea în proces a administrației Regiei Transport Electric și a companiei care a asigurat unitatea de transport.

După ce a depus jurământul, inculpata a dat detalii despre ziua în care s-a produs tragedia de la Ciocana. Potrivit mărturiilor, totul s-a întâmplat într-o clipa de neatenție și femeia nu înțelege cum minora a nimerit sub roțile troleibuzului. Femeia admite că de vină e oboseala, deoarece ziua ei de muncă începe la 4 dimineața și ține până la 7 seara. În acea zi nefastă, ea ar fi fost grăbită să se încadreze în orarul stabilit, ca să evite o pedeapsă pentru întârzieri. Șoferița a refuzat să discute cu presa.

În ședința de joi, procurorul de caz a cerut instanței prelungirea măsurii preventive, arest la domiciliu, în privința inculpatei.

„S-a purces la examinarea cauzei penale, a fost dat citire actului de învinuire și inculpate a dat declarații sub jurământ. Se incriminează săvârșirea infracțiunii art. 124, aliniat 3, Cod penal ”Încălcarea regulilor de circulație rutiere care s-a soldat cu decesul unei persoane”. Au fost colectate probe suficiente care demonstrează vinovăția inculpatei”, a spus procurorul Olesea Botezatu.

„Sper că va fi pedepsită corespunzător. Eu consider că nu este o greșeală. A făcut asta conștient. Ce a declarat ea astăzi nu corespunde realității. În numele fiicei mele vreau să spun că ea ar dori să fie ultimul copil care moare pe o trecere de pietoni. Dacă șefii lor (al șoferilor – n.n.) ar fi mai responsabili, atunci și aceștia ar fi mai responsabili”, a spus mama minorei decedate.

Administrația Regiei Transport Electric nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Nenorocirea s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie. O copilă de 12 ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, de un troleibuz, în sectorul Ciocana al Chișinăului.

Articole asemănătoare

Back to top button