fbpx

Soarta Partidului „Șor”: Magistrații Curții Constituționale amână ședința până pe 12 iunie

Ședința Curții Constituționale de examinare a demersului Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor” se amână până la data de 12 iunie 2023. Până atunci, părțile urmează să pregătească pledoariile în fața Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Plenul CC anunță întrerupere până la data de 12 iunie 2023, ora 10:00, pentru pregătirea și prezentarea pledoariilor în fața Curții Constituționale. Ședința de astăzi se declară închisă”, a declarat președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca.

Decizia de a examina verificarea legalității Partidului politic „Șor” a fost luată după sesizarea Guvernului, a fost luată la 23 martie. Potrivit autorităților, există argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până acum, formațiunea a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova. Inițiativa Ministerului Justiției a fost calificată de către Partidul Șor ca fiind „încă un abuz grav din partea guvernării PAS”.

Solicitarea a fost formulată în contextul în care acest partid era acuzat că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești.

În sesizare se mai menționa că, la toate scrutinele la care a participat, Partidul „Șor” a fost sancționat pentru încălcarea legislației electorale, inclusiv pentru finanțare ilegală.

În replica, Ilan Șor, a declarat că aceste acțiuni ale Guvernării ar fi din cauza că formațiunea pe care o conduce s-ar bucura de popularitate, precizând că partidul nu va fi scos niciodată în afara legii.

Articole asemănătoare

Back to top button