fbpx

Slusari: „Sunt convins că peste 2-3 luni vor fi iarăși remanieri guvernamentale”

Alexandru Slusari, fostul deputat al Platformei DA, susține că noul Guvern, condus de Dorin Recean nu îi inspiră încredere. Potrivit acestuia, cabinetul de miniștri propus va prezenta o formulă de guvernare pentru 2-3 luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Guvernul, care azi va fi votat cu scârț și multe rezerve, prezintă o formulă de guvernare pentru o perioadă foarte scurtă. Cabinetul de miniștrii, formal propus de Dorin Recean, este rezultatul nereușit al unui compromis dintre diferite grupuri de interese, care lasă nemulțumiți în primul rând pe noul prim-ministru și foarte mulți deputați – „ostași de rând” (porecliți așa de „generalul” Spânu)”, a scris fostul deputat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el menționează, „Structura creată este un fel de struțo-cămilă, care nu poate mișca departe în așa componență și atmosferă. Pentru mine nu este clar de ce cei de la guvernare nu au putut să se ridice în situația de criză de proporție deasupra intereselor meschine de partid și să edifice din start o construcție robustă. Sunt sigur că peste 2-3 luni vom vedea iară remanieri guvernamentale, care vor lovi din nou nu doar în PAS, ci, din păcate, în vectorul european.

Amintim că premierul desemnat Dorin Recean și-a anunțat echipa de miniștri cu care va merge joi, 16 februarie, în Legislativ pentru a cere votul de încredere.

foto: gov.md

Programul de activitate a Guvernului Recean se numește „Moldova prosperă, sigură, europeană” și este împărțit în șase capitole: Viziune, Obiective, Repere privind integrarea europeană, Priorități, Politici sectoriale prioritare și Structura guvernului.

Vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița şi-a dat demisia. Tot în aceeași zi, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare, anunța că Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button