fbpx

Șefii autorităților publice vor putea fi sancționați dacă execută prost atribuțiile de serviciu. Proiectul de lege a fost votat de Parlament

Joi, 30 septembrie, fost votat în lectura finală proiectul de lege car are drept scop responsabilizarea conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar. Astfel, în conformitate cu prevederile documentului, conducătorii mai multor instituții vor fi sancționați, până la revocare din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta prevede modificarea Legii privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF), Legii concurenței, Legii privind achiziţiile publice, Codului serviciilor media audiovizuale, Legii cu privire la energetică. Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Conducătorii vizați sunt cei de la, CNPF, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit autorilor, cadrul legal actual nu prevede pârghii de a efectua un veritabil control asupra activității autorităților publice autonome responsabile în fața Parlamentului sau a conducătorilor acestora.

Acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button