fbpx

Schimbare politică la Sipoteni: După două mandate PD, Vasile Rață devine primar PAS

Deși s-a ales în 2019 cu al doilea mandat de primar din partea democraților, Vasile Rață va conduce acum comuna Sipoteni din Călărași, fiind primar PAS. După scrutinul din 5 noiembrie, bărbatul a acumulat 1.207 voturi, adică votul a 72,67% din electorat, scrie TV8.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vasile Rață se gândea să adere la PAS încă la începutul lunii septembrie, atunci când jurnaliștii de la „Moldova gândește” au scris că Sipoteni a câștigat două proiecte prin „Satul European” și „Satul European Expres”.

„- Eu nu sunt membru al partidului PAS, până când. Nu au existat discuții, nu, nu. – Vreți să mai candidați în continuare? – Mă gândesc. – Sunteți la al câtelea mandat? – La al treilea. – Din partea cărui partid, dacă nu este secret? – Am fost din partea PD. 

– Vreți să continuați tot cu PD? – PD nu mai există, acum e PSDE. Încă vedem, până la alegeri mai este. – Încă sunteți pe gânduri? – Un pic pe gânduri. – Ați vrea să treceți la partidul de guvernare? – Într-o măsură oarecare da”, a spus Vasile Rață, la începutul lunii septembrie.

Comuna Sipoteni a primit fonduri și prin programul Satul European – circa 2,7 milioane – și prin programul Satul European Expres.

Articole asemănătoare

Back to top button