fbpx

Scade presiunea apei în sistem? O pompă de apă cu rotor uscat tip low-budget e salvarea ta

Fie că vorbim despre sistemele de încălzire, sistemele hidro sau sistemele de răcire, pompa de circulație reprezintă un element important, deoarece asigură transmiterea apei sub presiune, asigurând astfel buna funcționare a instalației.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Varietatea acestora pe piață este considerabilă, precum și beneficiile pe care le dețin, iar pentru a înțelege care ți se potrivește cel mai bine, inițial, trebuie să determini ce premise îți oferă condițiile sistemului pe care îl ai și care este rezultatul dorit.

Dar înainte de toate, hai să vedem: ce beneficii vei obține din utilizarea unei pompe de circulație? Printre beneficiile utilizării unei pompe de apă la sistemul locuinței se pot număra:

  • în primul rând faptul că apa este în continuă circulație prin sistem și ca rezultat obții o temperatură constantă în toate caloriferele locuinței;
  • eviți dopurile de aer în țevi (ce nu permit trecerea apei prin țevi și respectiv pot duce la șocuri hidraulice);
  • economie de energie la încălzire.

Despre pompele cu rotor uscat

Specificul pompelor de apă cu rotor uscat constă în faptul că acestea nu au un contact direct cu mediul de funcționare, adică motorul care pompează este separat ermetic de apa pe care o pompează. Acestea sunt utilizate pentru cazurile când este nevoie de presiune înaltă și de un jet puternic de apă.

De regulă, acestea funcționează în baza unui motor electronic, atașat de pompa hidro, cu ajutorul căruia este reglată viteza rotațiilor. Acestea pot conduce agenți de la -20 grade Celsius, până la 140 grade Celsius, ajungând la o presiune de 16 bar, așa cum o face pompa Willo.

Avantajele pompei cu rotor uscat

  • economie de energie datorită adaptării electronice integrate a puterii, având un randament de până la 80%;
  • este ușor de utilizat, datorită faptului că are un singur buton roșu și display-ul;
  • adaptată pentru sistemele de încălzire și răcire, iar în caz de eroare va da de știre;
  • fiabilitate mai înaltă, datorită faptului că nu intră în contact cu lichidul.

Prețul unei pompe cu rotor uscat

Prețul unei pompe cu rotor uscat variază în funcție de complexitate, producător, parametrii și sarcinile pe care le poate îndeplini. De exemplu, în cazul companiei Axima, care comercializează marca de pompe Willo, prețul e de la 400€, pentru modelele mai simple și cu o rezervă de putere mai mică, până la câteva mii de euro, pentru modelele predestinate sistemelor cu o complexitate și lungime mare, oferind un jet sub presiunea maximă și cu o rezistență mai mare la diferențele de temperatură a agentului.

Cum alegem pompa potrivită?

Așa cum domeniile de utilizare a pompei pentru apă pot fi foarte diferite, selecția acesteia se face în funcție de caz. Dacă dorești să eviți cheltuielile în plus pentru o pompă prea puternică, (în cazul care ai de-a face cu un sistem simplu) sau, din contra, deteriorarea pompei, pentru că nu ar avea suficientă putere să efectueze sarcina, este un lucru binevenit să consulți specialiștii în domeniu, care te vor ajuta să faci alegerea corectă.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button