fbpx

Săptămâna trecută – la Moscova, iar aceasta – la București. Ion Ceban întreprinde o nouă vizită de lucru în afara țării

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde astăzi o vizită de lucru la București. Edilul capitalei a avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Pe parcursul discuțiilor, oficialii au abordat subiectul privind reparația capitală a blocului vechi (bloc A) al liceului teoretic „Gheorghe Asachi”, din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei.

Ion Ceban și-a exprimat speranța că proiectul enunțat va fi realizat cu succes, grație bunelor relații stabilite între Pretura sectorului Centru și Sectorul 1 al municipiului București, legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor pentru diverse domenii ale sectorului public.

În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și a devizului de cheltuieli.

De asemenea, părțile au discutat despre înțelegerea privind schimbul de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului etc.

„M-am bucurat să aud din partea domnului primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea cu noi și că s-a consolidat acea legătură dintre municipalități, care trebuie să aducă în continuare rezultate frumoase”, a declarat Ion Ceban.

În context, primarul capitalei a ținut să-i mulțumească lui Daniel Tudorache pentru suportul acordat pe parcursul anilor de partea română pentru proiectele realizate la Chișinău, inclusiv cel privind reconstrucția Scării de granit din Parcul „Valea Morilor”.

Pe agenda vizitei de astăzi la București, primarului general mai are preconizate două întrevederi.

Amintim că, săptămâna trecută, Ion Ceban a întreprins o vizită de lucru la Moscova, în cadrul căreia a discutat cu edilul orașului, Serghei Sobeanin, dar și cu viceprim-ministrul, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak.

Articole similare

Back to top button
Close