fbpx

Salvate în ultimul moment. Două persoane au scăpat cu viață după ce au fost la un pas să se înece în lacul Ghidighici

În această dimineață, salvatorii IGSU au scos două persoane care riscau să se înece în lacul Ghidighici. Conform datelor, la ora 10 dimineața, doi bărbați au venit pe malul lacului și au încercat să-l treacă prin înot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Salvatorii i-au avertizat despre riscurile posibile în cazul în care intră în apă rece, iar aceștea nu au ascultat atenționările și au intrat în lac. Angajații stației de salvare, observând la timpul potrivit persoanele, s-au pornit imediat cu barca în urma acestora.

Ajungând la mijlocul lacului, bărbații s-au scufundat după ce au primit un șoc hipotermic în apa rece de +6 grade Celsius. Specialiștii au reușit în cel mai scurt timp să scoată persoanele, astfel evitând tradegia. După ce salvatorii au acordat primul ajutor medical sinistraților, aceștea au fost transportați la Institutul de medicină urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

IGSU amintește că scăldatul în perioada rece a anului, dar și în locuri neamenajate, este strict interzis. Temperatura potrivită a apei pentru scăldat este de +26 și +27 grade Celsius, ceea ce este caracteristic numai pentru perioada estivală a anului.

În această perioadă, temperatura apei oscilează între +5 și +6 grade Celsius. Scăldatul și înotul pentru oamenii nepregătiți poate fi fatal din cauza hipotermiei în primile minute de aflare în apă rece.

Potrivit salvatorilor, persoana scoasă din apă rece trebuie să fie adăpostită într-o încăpere caldă. În caz de hipotermie, omului i se schimbă hainele și trebuie acoperit cu o plapumă, după ce se administrează băuturile calde. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Articole asemănătoare

Back to top button