fbpx

S-a încheiat războiul din Nagorno-Karabah? Azerbaidjan, Armenia și Rusia au semnat un armistițiu, iar Kremlinul va amplasa trupe de pacificatori în regiune

Putin a anunțat aseară despre încetarea conflictului din Nagorno-Karabah. Rusia, Armenia și Azerbaidjan au semnat una armistițiu, iar Kremlinul va amplasa în regiune trupe de pacificatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform acordului, armenii și azerii vor face schimb de ostatici. De asemenea, toate căile de comunicație din zonă urmează a fi deblocate, informează lenta.ru. La fel, orice operațiune militară se încheie de la 00.00 și părțile rămân la pozițiile actuale, iar Armenia urmează să cedeze Azerbaijanului mai multe teritorii disputate.

Primle avioane cu militari ruși deja au decolat spre Nagorno Karabakh, transmite RBK. Pe de altă parte, mai mulți armeni au ieșit să protesteze în stradă. Ei consideră decizia drept trădare și încearcă să devasteze Guvernul și Parlamentul. În urma altercațiilor, manifestanții l-au agresat pe speakerul armean Ararat Mirzoian.

Regiunea Nagorno-Karabakh este autonomă și nerecunoscută internațional. Totuși, se consideră că aceasta face parte din Azerbaidjan, chiar dacă este controlată de etnici armeni. De mai mult timp, OSCE încearcă să găsească soluții pentru a media conflictul. Acțiunile militare au escaladat aici vara, când luptele au provocat moartea a 16 oameni.

Articole asemănătoare

Back to top button