fbpx

Revanșarea Maiei Sandu, prelungirea mandatului în caz de catastrofă și contextul pandemiei. Cum prezintă presa română începutul campaniei electorale din Moldova?

Campania electorală din Moldova este mediatizată și în presa de peste Prut. Digi24 și Agerpres au publicat articole la subiect, analizând conjunctura politică și menționând circumstanțele în care urmează să se desfășoare scrutinul prezidențial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii români scriu despre cei șase candidați deja înregistrați, menționând că am putea avea cel mult opt nume pe buletinele de vot, deoarece ieri a expirat termenul de depunere a documentelor de înregistrarea la CEC. Ei consideră că, de această dată, Maia Sandu va încerca să se revanșeze după ce a pierdut la alegerile prezidențiale de acum patru ani în fața actualului șef al statului – Igor Dodon.

Totodată, se face referire și la numărul secțiilor de votare din Transnistria și din străinătate, paralele fiind realizată între convingerile pro-ruse ale lui Igor Dodon și cele pro-europene ale Maiei Sandu. Cei doi ar fi, în viziunea presei de peste Prut, principalii rivali în această campanie electorală, chiar dacă sunt menționați și restul candidaților, precizându-se că Andrei Năstase a fost aliatul liderei PAS.

Presa română nu a neglijat nici contextul pandemic, menționând că în cazul unei stări excepționale mandatul președintelui poate di prelungit și făcând referire la situația pandemică din Moldova.

 

Articole asemănătoare

Back to top button