fbpx

Renato Usatîi amenință cu proteste: „Facem Marea Adunare Națională 2”

Demisia conducerii ANRE, procurarea volumelor de gaz la preț de piață și reducerea tarifului pentru consumatorii casnici. Sunt solicitările liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, către guvernarea de la Chișinău. În caz contrar, politicianul cere oamenilor să iasă la proteste. Președintele Partidului Nostru spune că la protestele antiguvernamentale, pe care-și planifică să le organizeze, sunt binevenite toate formațiunile sănătoase, care nu sunt conduse de penali sau fugari, notează IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Partidului Nostru spune că reducerea tarifului la gaz, conform solicitării Moldovagaz, până la 18,45 lei cu TVA inclus, este insuficientă. Potrivit lui Renato Usatîi, în condițiile actualului preț de achiziție a gazului, tariful pentru consumatorii casnici nu ar trebui să depășească 9 lei pentru un metru cub. Politicianul spune că dacă tariful nu va fi unul în concordanță cu prețurile la gaz de pe piața internațională, formațiunea sa va scoate oamenii la proteste.

„Fac un apel la cetățeni să cerem Comisiei Situații Excepționale să-și revizuiască decizia prin care agenții economici și persoanele fizice nu pot trece la o firmă privată, ci inițial trebuie să achite devierile financiare. Această decizie trebuie anulată. Cerem să nu fie amestecat gazul scump cu gazul ieftin, pentru că asta înseamnă ștergerea urmelor. Gazul scump trebuie depozitat la păstrare, iar între timp să meargă ancheta. ANRE, în general, să-și dea demisia, pentru că au tăcut ca motanii tot acest timp. De asta, fac apel la oameni să iasă. Facem Marea Adunare Națională 2, depinde de cetățeni dacă vor veni 10, 50 sau 100 de mii de oameni” , a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Liderul Partidului Nostru spune că în organizarea protestelor, nu va pactiza cu formațiunile compromise, ci doar cu forțele politice sănătoase din Republica Moldova.

„Pentru mine e important să nu merg cu Șori și Cavcaliuci. Eu nu mă asociez cu penali și cu fugari, cu fel de fel de mizerii care demult trebuiau interzise și băgate la pușcărie. Va fi un protest al cetățenilor. Dacă vin alte forțe sănătoase, normale la cap, să discute, nu văd nicio problemă să iasă în fața cetățenilor oricine, inclusiv de la alte partide. Nu încerc să monopolizez acest proces, să fie doar Partidul Nostru”, a mai spus președintele Partidului Nostru.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif la gaz de 29, 27 lei pentru un metru cub.

Articole asemănătoare

Back to top button