fbpx

Recean, la întâlnirea cu ambasadorul SUA în R. Moldova: Este necesar să creştem exporturile de produse autohtone pe piața Statelor Unite

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat oportunitățile de intensificare a comerțului dintre Republica Moldova și SUAcu ambasadorul James White, reprezentantul comercial adjunct al SUA și șeful delegației americane, aflată în țara noastră pentru cea de-a șasea reuniune a Comitetului mixt moldo-american pentru cooperare comercial-economică (JCC), care se va desfășura pe 28 martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii la Guvern, a fost accentuată necesitatea consolidării economice, creșterea exporturilor de produse autohtone pe piața din Statele Unite. Un subiect aparte l-a constituit atragerea investitorilor americani în Republica Moldova. În acest sens, premierul Dorin Recean a subliniat prioritățile Executivului în domeniul dezvoltării economice a țării, dar și oportunitățile de lansare a afacerilor pe care le oferă Republica Moldova, inclusiv companiilor americane din regiune.

„Încurajăm investitorii străini să vină în Republica Moldova pentru că sunt multe posibilități, în diverse domenii, începând de la agricultură, industria creativă, cercetare și inovare, până la industria medicală și cea din segmentul IT. Cabinetul de miniștri depune eforturi conjugate pentru a crea platforme și condiții propice investitorilor, pentru a menține stabilitatea în țară, dar și pentru a spori reziliența”, a adăugat prim-ministrul.

Ambasadorul James White a remarcat eforturile depuse de țara noastră pentru dezvoltarea infrastructurii și reformele inițiate în domeniul economic. Oficialul a punctat deschiderea partenerilor americani pentru aprofundarea cooperării comercial-economice dintre SUA și Republica Moldova.

Pe final, părțile și-au arătat interesul reciproc pentru organizarea la Chișinău a unui Forum economic, cu participarea companiilor americane prezente în regiune.

Articole asemănătoare

Back to top button