fbpx

Recean, după întrevederea cu Zelenski: „Rusia și Putin vor să restaureze URSS, iar în R. Moldova este pace datorită Ucrainei”

Premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Recean reprezentă Republica Moldova la Summitul „Platforma Crimeea”, care se desfășoară în Ucraina, pe data de 23 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cred că nu vorbesc doar în numele Moldovei, dar și în numele multor state europene. Rusia și Putin vor să restaureze URSS și asta este foarte clar”, a spus Dorin Recean, după întâlnirea cu Zelenski.

„Sprijinul țării noastre pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei rămâne neclintit. Obiectivul nostru comun este de a promova pacea în Europa și de a deveni parte a marii familii europene. Pentru a-l îndeplini, suntem hotărâți să sporim cooperarea bilaterală dintre țările noastre. Primul pas – mai mult comerț, mai multă conectivitate, mai multe proiecte comune în beneficiul oamenilor noștri”, a mai declarat premierul Dorin Recean.

La fel, pe parcursul zilei de astăzi, prim-ministrul Recean, împreună cu participanții la Forum, a depus flori la Memorialul apărătorilor căzuți pentru libertatea Ucrainei.

„Am onorat memoria celor căzuți în lupte pentru Ucraina – un zid încărcat cu poze ale femeilor și bărbaților plini de curaj, care și-au apărat patria și au luptat pentru valorile noastre comune. Fiecare imagine este o lecție despre devotament și sacrificiu. Să nu uităm aceste chipuri”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button