fbpx

Reacția Moscovei la declarațiile Maiei Sandu de la Summitul „Platforma Crimeea”

Prezența președintei Maia Sandu printre fondatorii „Platformei Crimeea” a fost remarcată de presa rusă, care scrie că aceasta „s-a referit la Crimeea ca parte componentă a Ucrainei”, acuzând Rusia de „anexarea ilegală a peninsulei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moscova consideră că acest for va continua „să modeleze viziunile neonaziste, rasiale ale actualei puteri din Ucraina”. Despre aceasta a declarat în ajunul forului șeful diplomației ruse, Sergei Lavrov, iar reprezentanta oficială a aceluiași minister, Maria Zaharov a spus că Moscova „va trage concluzii” în funcție de pozițiile luate de participanți.

Potrivit IPN, Kremlinul deja dispune de „vocea din popor” a lui Ivan Abager, membru al Camerei publice a Federației Ruse și Crimeei, care consideră că „autoritățile ruse trebuie să ia măsuri în privința participanților la reuniunea „Platformei Crimeea”.

Amintim că Maia Sandu a ținut un discurs la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”, în care a ținut să mulțumească pentru invitația de a vorbi în cadrul evenimentului și a vorbit despre angajamentul ferm al Republicii Moldova față de platformă. De asemenea, a menționat despre importanța reafirmării principiilor dreptului internațional, ale ordinii, justiției și soluționării pașnice a litigiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button