fbpx

Răspunsul Platformei DA după propunerea PLDM: „Am luat act de inițiativă și de reacția PAS”

După ce PLDM a propus Platformei DA și PAS crearea unui bloc electoral, cele două formațiuni au venit cu reacții. Aseară Partidul Acțiune și Solidaritate declara că a desemnat o candidată pentru alegerile prezidențiale, solicitând să fie susținută. În același timp, și Platforma Demnitate și Adevăr s-a expus, menționând că a luat act de inițiativa liberal-democraților, dar și de reacția colegilor din fostul bloc ACUM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe pagina de Facebook a Platformei DA a apărut un mesaj în care partidul reiterează că, încă din anul 2016, formațiunea a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. Totodată, membrii formațiunii politice spun că inițiativa a fost relansată și la sfârșitul anului trecut, însă nu ar fi fost agreată de PAS.

„Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă. (…)

La sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre.

Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se arată în mesajul Platformei.

CITEȘTE ȘI:

Va accepta PAS inițiativa celor de la PLDM? „Adevăratul bloc electoral e al alegătorilor, nu al liderilor”

PLDM invită PPDA și PAS să formeze un bloc electoral: „Încă e posibil să avem un candidat comun la alegerile prezidențiale”

Articole asemănătoare

Back to top button