fbpx

PLDM invită PPDA și PAS să formeze un bloc electoral: „Încă e posibil să avem un candidat comun la alegerile prezidențiale”

Biroul Permanent Central al PLDM a adresat Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial de pe 1 noiembrie curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PLDM spune că ia această inițiativă după ce a analizat situația „de criză” cu care se confruntă Republica Moldova.

„Realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană, luând în calcul pericolul izolării Republicii Moldova și transformării ei într-un stat extra-sistemic și eșuat, reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, (…) PLDM invită PAS și Platforma DA la dialog, în vederea creării unui bloc electoral care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate, care sunt absolut necesare pentru ieșirea Moldovei din criză”, este scris într-un comunicat.

Biroul Permanent Central al PLDM susține că, „prin voință politică”, este încă posibilă desemnarea unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial, prin crearea acestui bloc electoral. Partidul Liberal Democrat mai spune că este deschis oricărui format de negocieri pe care colegii din PAS și Platforma DA îl consideră funcțional. Formațiunile nu au reacționat public, deocamdată, la această inițiativă.

Amintim că, la ultima ședință a PLDM, Vlad Filat (cel care a fondat formațiunea) a fost reales președinte al partidului.

Articole asemănătoare

Back to top button