fbpx

Răspunsul Comisiei Pre-Vetting la situația privind integritatea lui Herman von Hebel

După ce portalul anticorupție.md a publicat pe 25 martie un material intitulat „Integritatea hibridă a lui Herman von Hebel”, în care au fost aduse în discuție presupuse probleme de integritate ale președintelui Comisiei Pre-Vetting, Comisia a emis o reacție, calificând acuzațiile drept „nefondate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În declarația oficială emisă, Comisia a subliniat că von Hebel va rămâne în funcția de președinte al Comisiei Pre-Vetting „până la finalizarea completă a activităților acesteia, în lunile următoare”.

„Din 2013 până în 2018, Herman von Hebel a fost Grefier al Curții Penale Internaționale (CPI). La cererea statelor care sunt parte la Statutul CPI, acesta a întreprins în perioada 2014 – 2015 o reorganizare a Grefei CPI pentru a remedia deficiențele grave în funcționarea acesteia. Potrivit unui raport de audit extern din 2016, reorganizarea a fost justificată și a permis o mai bună funcționare a Grefei.

Începând cu anul 2020, Herman von Hebel activează ocazional în caltiate de judecător la Curtea de Apel în cauze penale din Olanda. Din momentul când și-a început activitatea în calitate de președinte al Comisiei Pre-Vetting în aprilie 2022, Herman von Hebel a lucrat în total timp de cinci zile la Curtea de Apel din Olanda.

În perioada 2019 – 2020, Herman von Hebel a fost expert în statul de drept în Albania, și nu a fost implicat în evaluarea extraordinară a judecătorilor şi procurorilor albanezi.”, se arată în mesajul Comisiei Pre-Vetting.

Articole asemănătoare

Back to top button